Jak načančat marmeládu
Začátek léta je obdobím marmelád a všichni milovníci této sladké pochoutky se olizují od ucha k uchu. Pojďte si s námi vymazlit své zavařené poklady, ať jsou nejen výborné, ale i krásné na pohled.
Marmelády a džemy jsou možností jak si uchovat vzpomínky na šťavnaté plody na zimu. Použijte stužky, barvy, kousky látek nebo rýžový papír a ozdobte skleničky a láhve. Povznesete tak zavařenou dobrotu na malé umělecké dílko.
Natiskněte visačky, etikety a nálepky, popište, co sklenice obsahuje a kdy jste marmeládu vyrobili. Vyhrajte si se zakrytím nevzhledného víčka.
NÁŠ TIP: Vyrobte k marmeládce dárkovou taštičku a darujte ji jako dárek svým milým.
Na sběr jahod je potřeba košík. Upleťte si ho sami ze starých papírových tašek - není to nic složitého. Budete potřebovat jen tašky, nůžky, lepidlo a sešívačku, kolíčky, chvilku času a náš návod - Košíček pletený z papírových taštiček.
Že jahody nemáte? Tak si je namalujte!
Po jahodách hned nastane čas třešní a následovat bude další ovoce. Veselé letní barvičky a batika a ovocný věneček budou slušet plátěnému sáčku, který je ideální na jeho sbírání. Dejte vale igelitovým taškám, od teď na nákupy jen s parádním látkovým sáčkem.
A na závěr nesmí chybět RECEPT na jahodovou marmeládu:
500 g jahod, 500 g cukru, 1 citron.
Obrané a očištěné jahody prosypte cukrem, nechte odstát přes noc, druhý den rozvařte a poté rozmixujte. Přidejte vymačkaný citron a ještě půl hodiny vařte (čím déle vaříte, tím je hustší). Do sklenic vysterilizovaných v horké troubě nalijte horkou marmeládu, zavíčkujte skleničky, postavte je dnem vzhůru a nechejte do druhého dne vychladnout
Přejeme bohatou úrodu a dobrou chuť.